Wärdshuset

Sjön suger, och många av våra gäster besöker Grinda enbart för den goda matens skull.

Vi tackar genom att fortsätta längs samma väg som alltid har drivit oss på Restaurangen att servera förstklassig mat med förstklassig service. Något som år för år gett oss många utmärkelser, liksom plats i såväl tidningen Gourmets topplista ”199 Bord” som ”Sveriges Bästa Bord” med Sveriges främsta köksmästare som jury samt även belönats flertalet gånger med titeln ”Skärgårdens bästa krog”.

Vår ledstjärna är att mat inte behöver krånglas till för att vara god.

Boka bord

Klicka på knappen nedan för att boka bord


Öppettider

Öppet
Stängt
Endast Lunch Öppet
På beställning
MTOTFLS
40
01 Oktober 2020Stängt / Closed
1
02 Oktober 202017:00 - 23:00
2
03 Oktober 202012:00 - 23:00
3
04 Oktober 202012:00 - 16:00
4
41
05 Oktober 2020Stängt / Closed
5
06 Oktober 2020Stängt / Closed
6
07 Oktober 2020Stängt / Closed
7
08 Oktober 2020Stängt / Closed
8
09 Oktober 202017:00 - 23:00
9
10 Oktober 202012:00 - 23:00
10
11 Oktober 202012:00 - 16:00
11
42
12 Oktober 2020Stängt / Closed
12
13 Oktober 2020Stängt / Closed
13
14 Oktober 2020Stängt / Closed
14
15 Oktober 2020Stängt / Closed
15
16 Oktober 202017:00 - 23:00
16
17 Oktober 202012:00 - 23:00
17
18 Oktober 202012:00 - 16:00
18
43
19 Oktober 2020Stängt / Closed
19
20 Oktober 2020Stängt / Closed
20
21 Oktober 2020Stängt / Closed
21
22 Oktober 2020Stängt / Closed
22
23 Oktober 2020Stängt / Closed
23
24 Oktober 2020Stängt / Closed
24
25 Oktober 2020Stängt / Closed
25
44
26 Oktober 2020Stängt / Closed
26
27 Oktober 2020Stängt / Closed
27
28 Oktober 2020Extra Höstlovsöppet!
28
29 Oktober 2020Extra Höstlovsöppet!
29
30 Oktober 2020Extra Höstlovsöppet!
30
31 Oktober 2020Extra Höstlovsöppet!
31
November 2020
MTOTFLS
44
01 November 2020Extra Höstlovsöppet!
1
45
02 November 2020Stängt / Closed
2
03 November 2020Stängt / Closed
3
04 November 2020Stängt / Closed
4
05 November 2020Stängt / Closed
5
06 November 2020Stängt / Closed
6
07 November 2020Stängt / Closed
7
08 November 2020Stängt / Closed
8
46
09 November 2020Stängt / Closed
9
10 November 2020Stängt / Closed
10
11 November 2020Stängt / Closed
11
12 November 2020Stängt / Closed
12
13 November 2020Stängt / Closed
13
14 November 2020Stängt / Closed
14
15 November 2020Stängt / Closed
15
47
16 November 2020Stängt / Closed
16
17 November 2020Stängt / Closed
17
18 November 2020Stängt / Closed
18
19 November 2020Stängt / Closed
19
20 November 2020Stängt / Closed
20
21 November 2020Stängt / Closed
21
22 November 2020Stängt / Closed
22
48
23 November 2020Stängt / Closed
23
24 November 2020Stängt / Closed
24
25 November 2020Stängt / Closed
25
26 November 2020Stängt / Closed
26
27 November 2020Stängt / Closed
27
28 November 2020Stängt / Closed
28
29 November 2020Stängt / Closed
29
49
30 November 2020Stängt / Closed
30
December 2020
MTOTFLS
49
1
2
3
4
5
6
50
7
8
9
10
11
12
13
51
14
15
16
17
18
19
20
52
21
22
23
24
25
26
27
53
28
29
30
31

Med anledning av den nuvarande Corona-situationen har vi dragit ner på vår personalstyrka och erbjuder därför en mindre mat- och dryckesmeny. Uppdatering sker löpande och med reservation för snabba ändringar i både meny och öppettider. Vänligen ring oss på 08-542 49 491 om du vill veta mer exakt vad som gäller eller vill boka bord!

>

Våra menyer

Grinda Wärdshus Höst meny 31 Augusti - 18 oktober
Förrätter / Starters
*Toast skagen med rödlök, citron, dill & löjrom "Toast Skagen" - Prawns on toast with whitefish roe, mayonnaise, red onion, lemon & dill
215 / 250
Lerpottasill gjord på matjessill, serveras med ägg, rödlök, dill, gräslök & brynt smör Swedish herring served with egg, red onion, dill, chives & browned butter.
175 / 215
*Svamptoast med picklad lök och friterad kål Mushroom toast with pickled onion & deep-fried kale
165
Bifftartar med Karl-Johansvamp creme, kapris & friterade lökringar Beef tartare with mushroom cream, capers & deep-fried onion rings
185
Varmrätter / Main courses
*Fisk- & skaldjursgryta med krutonger & aioli Fish & seafood stew with aioli & croutons
285
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & pressgurka Swedish meatballs with potato puree, lingonberries & pickled cucumber.
265
*Ryggbiff med pommes frites, tomatsallad & dragonmajonnäs Beef steak with french fries, red wine sauce, tarragon mayonnaise & tomato salad
395
*Svamprisotto med parmesan & färska örter Mushroom risotto with parmesan cheese & fresh herbs.
285
*Rådjur med jordärtskockspuré, kål & rostad löksås ( Serveras endast till kvällen) Venison with Jerusalem artichoke puree, cabbage & roasted onion sauce. ( Only served during evening )
355
Dagens rätt / Dagens vegetariska ( endast lunch ) Today's special / Today´s vegetarian option ( lunch only )
215
Efterrätter / Desserts
*Chokladmousse med halloncoulis & havssalt Chocolate mousse with raspberry coulis & sea salt.
155
Bakat äpple med mandel, kanel & vaniljsås Baked apple with almonds, cinnamon & vanilla sauce
145
*Ostbricka med fikonmarmelad & knäcke Cheese platter with fig marmalade & crispbread.
185

*= Ingår i Wärdshuspaketet
*= Included in the Wärdshus/ Inn’s package

Vi reserverar oss för prisändringar, slutförsäljning, rabatt och eventuella tryckfel som kan finnas på vår hemsida. /

We reserve the right for price changes, final sales, discounts and any printing errors that can be found on our website.

Matsedel Höstlov Grinda 2020
Onsdag 28/10 Lunch:
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & pressgurka Vegetariskt alternativ: Halloumi Sallad
Kväll, 2-rätters
Hamburgare med brioche bröd, pommes frittes & tryffelmajonäs Vegetariskt alternativ: Halloumiburgare
Dessert: Chokladmousse
Torsdag 29/10 Lunch:
Tryffelstuvade makaroner med smörstekta champinjoner. Vegetariskt alternativ: Svamprisotto
Kväll 2-rätters:
Fish and chips med remouladsås. Vegetariskt alternativ: Pankofriterad blomkål
Dessert: Brownie.
Fredag 30/10 Lunch:
Kålsallad med kyckling, rostat sidfläsk, grillad olja & ceasardressing. Vegetariskt alternativ: Pasta pesto
Kväll 2-rätters:
Hamburgare med brioche bröd, pommes frittes & tryffelmajonäs Vegetariskt alternativ: Halloumiburgare
Dessert: Chokladmousse.
Lördag 31/10 Lunch:
Schnitzel med potatissallad & rostat vitlökssmör. Vegetariskt alternativ: Svamprisotto
Kväll 2-rätters:
Fish and chips med remouladsås. Vegetariskt alternativ: Pankofriterad blomkål
Dessert: Brownie.
Söndag 1/11:
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon & pressgurka Vegetariskt alternativ: Halloumi Sallad
Afton Meny Eld-helg 17/10
Förrätter:
Svamptoast
Biftartar
Toast skagen
Varmrätter:
Kummel med grillad grädde, potatis, fänkål och dillolja
Fiskgryta
Grillad fläskkarré med rostad potatis och campinjonstuvning
Biff med pommes frites, rödvinssås, vaxbönor och tryffelmajonnäs
Svamprisotto
Efterrätt:
Bakat äpple
Chokladmousse med brownie, hallon och vaniljglass

Har du frågor eller vill boka via telefon?

Hör av dig till oss!

Kontakt