Vilt på Wärdshuset

Detaljer

Datum 07/10 - 07/10/2023

Lördagen den 7 oktober så har köksmästaren tema vilt på menyn. Vår köksmästare Fredrik Brockman komponerar en tre-rätters meny med tema på vilt att njuta av.

Ni som varit och besökt oss i sommar vet vilken fantastiskt god mat Fredrik levererar och vi ser fram emot denna viltmeny med sensommarens råvaror och vilt som inspiration.

Nytt för i år så har vi introduktionskurser för jägarexamen samt prova på lerduveskytte. Se program nedan.

Boendepaket: 1745:- per person

Program:

15.45-16.30 Grinda Wärdshus konferens lokal, våning 2.
Föreläsning och introduktion om intensivkurser, jägarexamen på Grinda under hösten 2023 samt våren 2024.
17.00-18.00 Lerduveskytte, prova på eller för dig som kan!
19.30 After hunt, Grinda bjuder på drink innan middag
20.00 Middag, Wärdshuset vilt menu
* Vill man bara vara med på introduktion samt lerduveskytte under dagen så går sista båten 19.30 tillbaka till Stockholm. Matsalen är öppen för a la carte och vilt inspirerat från 12.00

 

Meny:

Förrätt:

Kantarelltoast med gammel knas & picklad silverlök. 185:-

Laxröra med smörstekt toast, citron & dill. 185:-

Tartar på hjort med rostad lökkräm, rättika, korianderfrön & löjrom. 205:-

Varmrätt:

Vegskavgryta med potatispuré, smörstekta kantareller & rårörda lingon. 275:-

Smörbakad röding med stuvad kål, grillat smör, picklad rättika & friterade glasnudlar. 325:-

Smörstekt rådjur med rostad jordärtskocka, pärllök, friterad svartkål & sås på jordärtskocka. 355:- 

Dessert:

Mango/passionsfruktsorbet med mangokompott & färsk passionsfrukt.  115:-

Chokladsockerkaka med hasselnötsglass, chokladsås & björnbärskompott. 155:-

Havtornscheesecake med rårörda havtorn. 165:- 

Chokladtryffel. 55:- ***

Glass/Sorbet. 

1 kula. 35:-

Med reservation för ändringar.

Boka din plats här online eller ring oss på 08-542 49 491 eller maila info@grinda.se för personlig service.