Denna händelse är ej längre aktuell. Vänligen besök vår Evenemangssida för att ta del av alla nuvarande och kommande evenemang.
Desirée Jaks, Årets Kock 2023
Arbetar på Stureplansgruppen och driver Jaks Gastronomi. Har bred tävlingserfarenhet: var med och vann OS 2016 med Stockholm Culinary Team. Som representant för Juniorkocklandslaget år 2017-2018 vann Desirée utmärkelsen Nordic Young chef 2018. Är med i Kocklandslaget.
“Jag arbetar i säsong och har som mantra att lyfta bönderna och deras råvaror.”
Meny Grinda
24 augusti
SNACKS
Petit choux, Guldklimp, mandel & tryffel
Getfärskost från Sörbro, tomat, chili & korianderblomster
MIDDAG
Gravad gös, gurka, kålrabbi, krondill & ostronemulsion
Blåmusslor från Bohuslän, grillade bönor, libbsticka & musselsås smaksatt med pepparrot
Grillad mjölkko, grönärtkräm, mangold & skysås smaksatt med rosmarin.
Kantareller, spritärter samt svampskumm smaksatt med fermenterad kampotpeppar
Mandelkaka, hallonsorbet, inkokt rabarber, hallon & crème fraiche