Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Den 18e Maj öppnar Grinda Wärdshus upp sin första fotoutställning. Temat är skärgård.
Vi vill skildra skärgården i alla dess färger och former, hitta den där perfekta bilden som fångar naturens skönhet och dess ständiga utveckling.
Till vår hjälp har vi skärgårdsfotograferna Annie och Ulf, dom har en lång erfarenhet av att fånga naturen på bild men på två helt olika sätt.
 
Ulf Gustafsson
Det började i Dalarna. En Kodak Pocket Extra kamera och jag. Inga begränsningar. Allt som kom i vägen fastnade på bild.
Nu bor jag jag i hjärtat av Stockholms skärgård, på Bullandö i Värmdö kommun, mitt emellan hav och land. Här fortsätter jag att ta bilder. Jag fascineras av ljusets och naturens skådespel i skärgårdens fantastiska miljö. Ljusets egenskaper och vädrets växlingar gör att skärgårdens utseende ständigt varierar. Från dag till dag, och ibland från minut till minut.
Naturens detaljrikedom och ljusets skiftningar låter sig inte återges alltför lätt, det kräver koncentration, närvaro och känsla. Men jag ger inte upp. Någon gång kommer jag att ta den där mest fantastiska bilden någonsin.
Trots dragningen till naturfotografi så ger jag mig ut på allehanda fotouppdrag i stad och andra miljöer. Ombyte förnöjer.
Jag fotograferar skärgården. Och lite till.
Ulf Gustafsson
 
Annie Fredriksson
Mitt fotointresse har mer eller mindre alltid funnits, precis som förkärleken till skärgården. Fotointresset växte i skärgården och jag tycker att det är helt underbart att hoppa omkring på klipporna i skärgården.
Hösten 2008 fick jag förfrågningar om mina skärgårdsbilder som gjorde att jag började fundera på att starta eget företag. Våren 2009 startade jag min firma. Med firman utvecklades mitt fotograferande ännu mer och jag fotar nu åt både privatpersoner och företag. Jag håller även i fotokurser.
Mina tre ledord är stämningar, känslor och ögonblick. Det är det jag vill fånga och förmedla när jag fotograferar en bild.
Annie Fredriksson