Lodge SAX – Our favorite place to be

Lodge SAX – Our favorite place to be

 

Tiden går. Under snart 20 år har vi gett våra gäster personliga upplevelser här på Grinda. Samtidigt har vi burit på en dröm om att ta våra tankar och idéer utomlands. Om vi bara hittar den rätta platsen. Nu har vi det.

Två hundra mil från Grinda fann vi vår gömda pärla – Disentis och vi blev förälskade redan på håll. De vackra bergen, de smala gatorna, de pittoreska husen och det mäktiga klostret mitt i byn. Allt så nära och så långt från massorna.

Där hittade vi också Hotel SAX, varmt och välkomnande precis i slutet av backarna, direkt vi liften och med skidskolan och barnbackarna i samma hus. Vi kände direkt att SAX är mer än ett hotell, det är ett andra hem, och det är med den känslan vi nu vill utveckla och förvalta vårt andra hem.

 

Vi byter namn till Lodge SAX för att förstärka känslan i att detta inte är bara ett hotell utan det skall vara lite mer, vi vill att det skall kännas som ett andra hem samtidigt som det skall vara en mötesplats.

 

Vårt mål med Lodge SAX är att du som gäst skall känna dig hemma från första stunden, vi kallar det för ”det lilla hotellet med det stora hjärtat”.

 

Den 11 december 2014 så slog vi till slut upp dörrarna.  Vi har restaurerat och skapat nya känslor, nya mötesplatser samtidigt som vi försöker behålla själen.

Det känns självklart att få en öppen spis, och ett riktig ”vardagsrum” med sköna soffor, fåtöljer, mattor på golven, skön belysning och kanske lite fin bakgrundsmusik. Restaurang och två barer finns med där vi blandar skandinavisk och schweizisk mat och dryck i en bra mix. Vi tar tillvara på ett ”chambre separée” för att du som kanske tar med dig kollegor från jobbet och vill konferera skall kunna göra det och för dig som kanske vill fira något i din ”egen” restaurang.

Skidåkningen ligger precis runt knuten, bara att knäppa på sig skidorna utanför hotellet och glida ner till bergbanans dal station några hundra meter bort. Disentis skidsystem bjuder på bra åkning både i och utanför pisten med ca 1800 fallhöjdsmeter från topp liften till dal stationen, och när du vill prova något annat så ligger Andermatt, Sedrun, Vals, Brigels, Obersaxen och Flims/Laax i samma dalgång och ett av liftkorten gäller på alla orter så här kan du verkligen få exceptionella skidupplevelser

Vänta nu inte utan gå vidare till http://www.lodgesax.com och boka. Vi lovar att du inte kommer att ångra dig.

lodgesax1

lodgesax-sommar

lodgesax-skiing

lodgesax-boka