Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Den 27 maj gästas Grinda Wärdshus av Jimmi Eriksson. Han kommer att laga en specialkomponerad 5-rättters meny till oss.

Var: 
Grinda Wärdshus
När:
Lördag 27/5 kl 19:00 – 21:30
Pris:
795:- per kuvert
Boendepaket:
1815:- per person.

Paketet innehåller logi i dubbelrum inklusive välkomstdrink, 5-rätters special komponerad middag samt frukostbuffé.
Meny:
  • Pate au choux fylld med västerbottenkräm och toppad med löjrom
  • Gravad lax med syltad kålrot och äpple

————

  • Vit sparris med parmesan, rostad mandel och syltad färsk lök
  • Halstrad makrill med grön sparris, rökt gräddfil, blomkål och picklad gurka
  • Kryddsotad kalv med variation på morot och ramslök.
  • Inkokt rabarber, rostad vit choklad och macadamianöt med yoghurt & örtsorbet.


Bokning:
info@grinda.se, 08-542 49 491

Namn: Jimmi Eriksson
Född och uppväxt: Född den 7 juli 1987, uppväxt i Kungsängen
Bosatt: Södermalm
Jobbar på: Lilla Ego
Jobbat på:  Pontus, Stockholm, Restaurang Jonas, Stockholm. Utomlands vid Medelhavet och i London.
Tävlingsmeriter: Årets unga Kock 2013, Silver i internationella Årets Unga Kock i Istanbul 2013 (Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs).
Favorit i mejeridisken? Gräddfil
Favoritbonde? Finns otroligt många som har stor passion och gör ett fantastiskt arbete.
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Hitta bra smakkombinationer och konsistenser. Hitta höga smaker i de råvaror som jag arbetar med, få ut så mycket som möjligt av råvaran, enkelhet med finess.
Hur utvecklar du dina recept? Bollar idéer med kollegor, provar och smakar för att få ut det mesta av rätterna och råvarorna.
Vem inspirerar dig? Inspireras av kollegor och mentorer, smaker jag upplever under resor till andra länder och matkulturer.
Vad driver dig? Att ständigt utvecklas, att få mer erfarenhet och lärdom av branschen med hjälp av det jag inspireras av.