Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vi vill bjuda in er till Grinda och en dag i skärgården. Grinda ligger i Stockholms mellanskärgård och är ett av de populäraste utflyktsmålen i skärgården. På Grinda finns bland annat badplats, naturstigar, utkiksplats, gästhamn och sjökrog, lanthandel, bondgård med gårdsbutik samt wärdshus. Under dagen kan du delta i flera olika sorters friluftsaktiviteter.

AKTIVITETER MELLAN KL 10.00-15.00

Under dagen kommer man kunna prova på allt från boule, fiske, brännboll, gå på lina, klättervägg, dans på dansbanan, livräddning, gårdsbutik och studiebesök på Grinda Gård och en av Kustbevakningens båtar.

SKOGSMULLESTIG

Skärgårdsstiftelsen, Gösta Frohms Skogsmullestiftelse och Friluftsfrämjandet har tillsammans anlagt ett sagospår för unga besökare som man är välkommen att gå.

GRINDA GÅRD

På mitten av vägen som går mellan ångbåtsbryggorna på Norra och Södra Grinda ligger ladan tillhörande Grinda Gård som kommer vara öppen för besökare. Ladan inhyser vintertid gårdens kor och höns som är av gamla svenska lantraser. I vagnslidret vid ladan finns även gårdsbutik med mera att besöka.

GRINDA WÄRDSHUS

Grinda Wärdshus bedriver flera olika verksamheter på Grinda. Vi erbjuder besökare olika sorters boende, allt från hotell till tältplatser och erbjuder rabatt om man vill övernatta. Wärdshusets personal finns tillgängliga att ge råd och svara på frågor.

ATT TÄNKA PÅ

Ta med kläder för alla sorters väder då det ofta är annat väder i skärgården än på fastlandet. Om man väljer att inte ta med egen picknickkorg finns det just denna dag fördelaktiga priser på mat och dryck. Missa inte sista båten 19.40 från Grinda södra brygga.

ATT RESA TILL GRINDA

Till Grinda kommer du med Waxholmsbolagets båtar från Strömkajen vid Kungsträdgården i Stockholm. Du kan även hoppa på i Lillsved eller Boda på Värmdö. Waxholmsbolaget kör dig bekvämt och tryggt till Grinda. Båtresan tar ungefär två timmar. Du kan välja om du vill åka med moderna och tillgängliga båtar eller med en vacker klassisk ångbåt.

RABATT PÅ BÅTRESAN

Under ”En dag i skärgården” har vi rabatt på biljetterna till och från Grinda på Waxholmsbolagets båtar, som du köper ombord på båten. Enkelresa vuxen 60kr (rabat-
terat), pensionärer och barn upp till 19 år samt personer med färdtjänst åker gratis.

BÅTTIDER TILL OCH FRÅN GRINDA 17 MAJ

Från Stockholm (Strömkajen) till Grinda (Södra Grinda)
08.30 – 10.00 (Båten Viberö till Norra Grinda)
08.30 – 10.25 (Båten Vaxö till Södra Grinda)
11.00 – 13.00
12.00 – 14.10
13.30 – 15.10

Från Grinda (Södra Grinda) till Stockholm (Strömkajen)

13.20 – 15.35
13.35 – 15.35 (Från Norra Grinda med byte i Vaxholm)
15.25 – 17.30
16.35 – 18.50
18.25 – 20.20
19.40 – 21.15 (Sista båten från Södra Grinda)

BOENDE

Boka ditt boende på Grinda. Dubbelrum på hotellet inkl frukost 995:-/ per person. Vandrarhemsrum från 600:-/rum. 2-bäddsstuga 1000:-

TILLGÄNGLIGHET

På Grinda finns två ångbåtsbryggor. Vägen från den södra bryggan till Hemviken, där de flesta aktiviteterna äger rum, är den minst kuperade. Området i Hemviken är relativt plant och lättgånget. Framkomligheten för barnvagnar är god. På ön finns ett antal tillgängliga dass och de flesta publika byggnaderna har ramp.