Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

I samarbete med Skärgårdstiftelsen vill vi bjuda in er till Grinda och en dag i skärgården. Grinda ligger i Stockholms mellanskärgård och är ett av de populäraste utflyktsmålen i skärgården. På Grinda finns bland annat badplats, naturstigar, utkiksplats, gästhamn och sjökrog, lanthandel, bondgård med gårdsbutik samt wärdshus. Under dagen kan du delta i flera olika sorters friluftsaktiviteter.

AKTIVITETER MELLAN KL 10.00-16.00

Under dagen får du prova på allt från att köra båt, fiska, till ponnyridning och livräddningsövningar.

SKOGSMULLESTIG

Skärgårdsstiftelsen, Gösta Frohms Skogsmullestiftelse och Friluftsfrämjandet har tillsammans anlagt ett sagospår för unga besökare som du är välkommen att gå.

BONDGÅRD

På mitten av vägen som går mellan ångbåtsbryggorna Norra och Södra Grinda ligger ladan tillhörande Grindas bondgård. Här är du välkommen att titta på djuren och rida häst.

GRINDA WÄRDSHUS

Grinda Wärdshus bedriver flera olika verksamheter på Grinda. De erbjuder besökare olika sorters boende, allt från hotell till tältplatser och erbjuder rabatt om man vill övernatta. Wärds-husets personal finns tillgängliga att ge råd och svara på frågor.

ATT TÄNKA PÅ

Ta med kläder för alla sorters väder då det ofta är annat väder i skärgården än på fastlandet. Om du väljer att inte ta med egen picknickkorg finns det just denna dag fördelaktiga priser på mat och dryck. Missa inte sista båten 19.40 från Grinda Södra brygga.

TILLGÄNGLIGHET

På Grinda finns två ångbåtsbryggor. Vägen från den södra bryggan till Hemviken, där de flesta aktiviteterna äger rum, är den minst kuperade. Området i Hemviken är relativt plant och lättgånget. Framkomligheten för barnvagnar är god. På ön finns ett antal tillgängliga dass och de flesta publika byggnaderna har ramp.

RABATT PÅ BÅTRESAN

Under ”En dag i skärgården” har vi rabatt på biljetterna till och från Grinda på Waxholmsbolagets båtar, som du köper ombord på båten. Enkelresa vuxen till rabatterat pris, pensionärer och barn och unga upp till 19 år samt personer med färdtjänst åker gratis.

ATT RESA TILL GRINDA

Till Grinda kommer du med Waxholmsbolagets båtar från Strömkajen vid Kungsträdgården i Stockholm, båtresan tar ungefär två timmar. Du kan även hoppa på i Lillsved eller Boda på Värmdö. Waxholmsbolaget kör dig bekvämt och tryggt till Grinda. Du kan välja om du vill åka med moderna och tillgängliga båtar eller med en vacker klassisk ångbåt.

OMBORD PÅ BÅTARNA

Båtens personal finns alltid i närheten för att svara på frågor eller hjälpa till om du har svårt att kliva på och av. Väl på båten kan du köpa smörgåsar och fika.

BÅTTIDER TILL OCH FRÅN GRINDA 28 MAJ

Från Stockholm (Strömkajen) till Grinda (Södra Grinda)

08.30 – 10.05 (Båten Värmdö till Norra Grinda)

08.30 – 10.25 (Båten Viberö till Södra Grinda)

11.00 – 13.05 (Ångbåt)

12.00 – 14.10

13.30 – 15.10

Från Grinda (Södra Grinda) till Stockholm (Strömkajen)

13.20 – 15.35

15.30 – 17.30 (Ångbåt)

16.35 – 18.50

18.25 – 20.20

19.40 – 21.15 (Sista båten från Södra Grinda)

MER INFORMATION

Läs mer om Grinda på Skärgårdsstiftelsens hemsida

Hemsida: www.skargardsstiftelsen.se/omrade/grinda

Har du frågor om dagen kontakta Skärgårdsstiftelsen

Hemsida: www.skargardsstiftelsen.se

Tel: 08-123 124 00

E-post: info@skargardsstiftelsen.se

Har du frågor om övernatting på Grinda Wärdshus

Hemsida: www.grinda.se

Tel: 08-542 49 491

E-post: info@grinda.se

Östersjön 0 10 20 30 40 km

Har du frågor om båttider och båtarna

kontakta Waxholmsbolaget

Hemsida: www.waxholmsbolaget.se

Trafikupplysning, tel: 08-679 58 30