The sea builds appetite, and many of our guests visit Grinda merely for its delicious cuisine. We say thank you by continuing along the same path that has always guided us at the restaurant to serve top quality food with excellent service. This is something that year after year has given us many awards, as well as being mentioned in both the Gourmet magazine’s chart “199 Tables” and “Sweden’s Best Table” with famous top chefs forming the jury. We have also several times been awarded with the title “The Best Archipelago Restaurant”. Our guiding principle is that food doesn’t need to be complicated in order to taste great.
Boka bord
Opening hours
- M
- T
- W
- T
- F
- S
- S
- 18
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 19
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 20
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 22
- 28
- 29
- 30
- 31

- M
- T
- W
- T
- F
- S
- S
- 22
- 1
- 2
- 3
- 23
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 24
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 25
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 26
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30

Closed
Open
Move your mouse over a date to see opening hours
Menu
Grinda Wärdshus vår & höstmeny 2018
Förrätter / Starters
Toast Skagen med löjrom / Shrimp mix
(G, S, ÄGG) 165:-/220:-Skagenröra med löjrom, rödlök och citron.
Shrimp mix "Skagen" with roe, red onion and lemon.Grindas silltallrik / Grindas plate of herring
(L,SM) 145:-/185:-3 sorters sill serveras med lagrad ost och färskpotatis
3 kinds of herring served with matured cheese and early potatoesCharkbricka / Charcuterie
(L) 145:-/175:-3 x svensk chark, ädelost & syrad rödlök
3 x Swedish charcuteries, blue cheese & pickled red onion
Sallader / Salads
Caesarsallad / Caesar salad
(ÄGG, L, G) 185:-Sallad med majskycklingbröst, parmesan, rökt sidfläsk & krutonger
Salad with breast of corn chicken, parmesan, smoked flitch of bacon & croutons
Varmrätter / Main courses
Portabello
155:-Ugnsbakad portabello, betor, rotfrukter, belugalinser & svampbuljong
Roasted portabello, beets, root vegetables, Beluga lentils & mushroom brothFisk- och skaldjursgryta / Fish and seafood casserole
(ÄGG, SK) 195:-Fisk & skaldjursgryta med räkor, musslor & aioli
Fish & seafood casserole with shrimps, mussels & aioli.Bakad Lax ”Nicoise” a la Grinda / Baked Salmon “Nicoise” a la Grinda
(G, ÄGG) 245:-Bakad lax med färskpotatis, sardeller, ägg haricots vertes, tomater, svarta oliver, örter & senapsvinaigrette
Baked salmon with new potatoes, anchovies, eggs, haricots vertes, tomatoes, black olives, herbs & mustard vinaigretteBiff / Steak
(SM) 345:-200 g ryggbiff, pommes frites, tomatsallad, rödvinssky & vispat dragonsmör
200 g Sirloin steak, French fries, tomato salad, red wine gravy & whipped tarragon butter
Efterrätter / Desserts
Panacotta
(L) 95:-Polka pannacotta med halloncoulis
Candy cane pannacotta with raspberry coulis
Choklad / Chocolate
(G,L) 115:-Chokladgateau, hallonsorbet & lemon curd
Chocolate gateau, raspberry sorbet & lemon curdDagens kaffegodis / Coffee candy of the day
(L) 65:-
Barnmeny
Pannkakor / Pancakes
(G, ÄGG, L) 65:-Pannkakor, sylt och vispad grädde
Pancakes, jam and whipped creamKöttbullar / Meatballs
(L) 85:-Köttbullar, potatismos, lingon & gräddsås
Meatballs, mashed potatoes, lingonberry & cream sauce
Hänvisningar / References
Hänvisningar / References
G = Innehåller gluten SK = Innehåller skaldjur ÄGG = Innehåller ägg L = Innehåller laktos utöver smör SM = Innehåller smör N = Innehåller nötter
G = Contains gluten SK = Contains shellfish ÄGG = Contains eggs L = Contains lactosis in addition to butter SM = Contains butter N = Contains nuts
Served from 29/6 – 9/9
Grinda Wärdshus sommarmeny 2018
Förrätter / Starters
Färska rödbetor / Fresh beetroots
(L,N) 165:-med ruccola, pinjenötskräm, getost & honungsvinaigrette
with rocket salad, pine nut cream, goat cheese & honey vinaigretteVästerbottensostpaj
(L, ÄGG, G) 155:-Västerbottenspaj, löjrom, smetana, rödlök & gräslök
Matured cheese pie, vendace roe, smetana, red onion & chivesToast Skagen med löjrom / Shrimp mix
(G, S, ÄGG) 180:-/220:-Skagenröra med löjrom, rödlök och citron
Shrimp mix “Skagen” with vendace roe, red onion and lemonGrindas silltallrik / Grindas plate of herring
(L,SM) 155:-/195:-3 sorters sill serveras med lagrad ost och färskpotatis
3 kinds of herring served with matured cheese and early potatoesCharkbricka / Charcuterie
(L) 145:-/195:-3 x svensk chark, ädelost & syrad rödlök
3 x Swedish charcuteries, blue cheese & pickled red onion
Sallader / Salads
Räksallad / Shrimp salad
(ÄGG, SK) 245:-med avokado, ägg, sparris & citronette
with avocado, egg, asparagus & citronetteCaesarsallad / Caesar salad
(ÄGG, L, G) 185:-Sallad med majskycklingbröst, parmesan, rökt sidfläsk & krutonger
Salad with breast of corn chicken, parmesan, smoked flitch of bacon & croutons
Varmrätter / Main courses
Portabello
175:-Ugnsbakad portabello, betor, rotfrukter, belugalinser & svampbuljong
Roasted portabello, beets, root vegetables, Beluga lentils & mushroom brothRisotto
(L,SM) 215:-Svart grönsaks risotto, grillad sparris och gremolata.
Black vegetable risotto, grilled asparagus and gremolata.Fisk- och skaldjursgryta / Fish and seafood casserole
(ÄGG, SK) 245:-Fisk & skaldjursgryta med räkor, grillade musslor & aioli
Fish & seafood casserole with shrimps, grilled mussels & aioli.Torsk / Cod
(SM, SK, ÄGG) 345:-Ångad torskrygg, färskpotatis, ägg, räkor, brynt smör & pepparrot
Steamed torskrygg, new potatoes, eggs, shrimps, beurre noisette & horseradishBakad Lax ”Nicoise” a la Grinda / Baked Salmon “Nicoise” a la Grinda
(G, ÄGG) 285:-Bakad lax med färskpotatis, sardeller, ägg haricots vertes, tomater, svarta oliver, örter & senapsvinaigrette
Baked salmon with new potatoes, anchovies, eggs, haricots vertes, tomatoes, black olives, herbs & mustard vinaigretteKyckling / Chicken
(SM) 275:-Majskycklingbröst, färskpotatis, sparris, vispat dillsmör
Breast of corn chicken, early potatoes, asparagus, whipped dill butterLamm / Lamb
(L) 285:-Lammrostbiff med potatisterrin, chèvrekräm & rödvinssky
Roastbeef of lamb with potato terrine, chèvre cream & a red wine gravyBiff / Steak
(SM) 345:-200 g ryggbiff, pommes frites, tomatsallad, rödvinssky & vispat dragonsmör
200 g Sirloin steak, French fries, tomato salad, red wine gravy & whipped tarragon butter
Efterrätter / Desserts
Glass / Ice creme
(L) 125:-Vaniljglass med rostad vit choklad & färska bär
Vanilla ice cream with roasted, white chocolate & fresh berriesPanacotta
(L) 95:-Polka pannacotta med halloncoulis
Candy cane pannacotta with raspberry coulisChoklad / Chocolate
(G,L) 115:-Chokladgateau, hallonsorbet & lemon curd
Chocolate gateau, raspberry sorbet & lemon curdOst / Cheese
(L) 130:-Ostbricka med tre svenska ostar & fikon
Cheese platter with three Swedish cheeses & figsDagens kaffegodis / Coffee candy of the day
(L) 65:-
Barnmeny
Pannkakor / Pancakes
(G, ÄGG, L) 65:-Pannkakor, sylt och vispad grädde
Pancakes, jam and whipped creamKöttbullar / Meatballs
(L) 85:-Köttbullar, potatismos, lingon & gräddsås
Meatballs, mashed potatoes, lingonberry & cream sauce
Hänvisningar / References
G = Innehåller gluten SK = Innehåller skaldjur ÄGG = Innehåller ägg L = Innehåller laktos utöver smör SM = Innehåller smör N = Innehåller nötter
G = Contains gluten SK = Contains shellfish ÄGG = Contains eggs L = Contains lactosis in addition to butter SM = Contains butter N = Contains nuts
Konferensmeny 2018
Förrätter / Starters
Toast Skagen
Toast Skagen med Kalixrom
Shrimp mix “Skagen” with vendace roe from KalixBetor / Beetroots
Färska rödbetor med ruccola, pinjenötskräm, getost & honungsvinegrette
Fresh beetroots with rocket, pine nut cream, goat cheese and honey vinaigrette
Varmrätter / Main courses
Lax / Salmon
Laxfilé, dillslungade primörer, hollandaise & färskpotatis
Salmon fillet, spring vegetables with dill, hollandaise sauce & early potatoesKalv / Veal
Helstekt kalventrecôte med grillad sparris, chévrecréme, dragonsås & rotsaksterrine
Roasted veal entrecôte with grilled asparagus, chévre cream, tarragon sauce & root vegetable terrinePortabello
Ugnsbakad portabello, betor, rotfrukter, belugalinser & svampbuljong
Roasted portabello, beetroot, root vegetables, Beluga lentils & mushroom broth
Efterrätter / Desserts
Choklad / Chocolate
Chokladgateau, hallonsorbet, lemon curd
Chocolate gateau, raspberry sorbet, lemon curdPannacotta
Polka pannacotta med halloncoullis & färska bär.
Candy cane pannacotta with raspberry coulis