Traditionsenlig jazz på Grinda

Traditionsenligt bjuder Grinda Wärdshus på jazz i sommar. På tisdagar mellan den 5 juli och den 2 augusti går det att lyssna till några av Sveriges förnämsta jazzmusiker uppe på wärdshuset. Framträdandena, som görs på duo, kan njutas som behaglig bakgrund till middagen en lyssnas till med stor behållning.

Bland några av musikerna som kommer uppträda kan nämnas saxofonisten Fredrik Lindborg samt pianisterna Ulf Johansson Werre och Carl Bagge. Det fullständiga programmet kommer att presenteras under våren.

mars 21st, 2016|

Grinda vintervilar och öppnar åter upp den 15 april 2016

Vi på Grinda vill tacka alla våra gäster för det gångna året
och önska Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Grinda Wärdshus & Hotell öppnar upp 15 april 2016 men redan från 24 Mars finns Wärdshuset tillgängligt för att abonneras. Då kan du Hyra Hela Wärdshuset till din privata fest! Vill du veta mer? Ring oss på 08-542 49 491 eller maila oss på info@grinda.se

 

Vi ses !

december 13th, 2015|

Välkommen till ”En dag i skärgården” på Grinda, lördag 23 maj – prova på skärgårds- och båtliv under en dag

För tredje året i rad arrangeras ”En dag i skärgården på Grinda”. Under dagen finns det möjlighet att prova på allt från att köra och segla båt, boule, fiske, hjärt-lungräddning, samarbetspussel, volleyboll samt gå ombord på Kustbevakningens och Sjöräddningens båtar. Dessutom kör Waxholmsbolaget för reducerad taxa till Grinda denna dag.

Succédagen är ett försök att få ut nya målgrupper i skärgården vilket har fallit mycket väl ut. Därför är det extra roligt att detta nu blivit ett återkommande arrangemang. Skärgårdsstiftelsens Vd Lena Nyberg var initiativtagare till dagen från första början och är mycket glad över framgången.
Skärgårdsstiftelsen ska skapa förutsättningar för människor att kunna komma ut i Stockholms vackra övärld och uppleva djur, natur och kulturhistoria. Vårt, numera, årliga arrangemang på Grinda ska ge nya grupper möjlighet att pröva på en dag i skärgården.

Båtbranschens Riksförbund – Sweboat finns som tidigare år på plats via sitt projekt Upptäck Båtlivet. Besökarna kommer i år att ges möjlighet att prova på både motor- och segelbåtar med hjälp av instruktörer från bland andra Värmdö jolleseglare.

– Inget är roligare än att få visa upp Skärgården och båtlivet för oinvigda och det ser vi verkligen fram emot att få göra även detta år! säger Sweboats Vd Mats Eriksson.

Entreprenör Jan Pfister välkomnar alla besökare och samarbetspartners ut till Grinda under lördagen.
– Grinda Wärdshus AB är arrendator på ön och har byggt utbudet på Grinda under 20 år och erbjuder i dag en bred portfölj med boende på hotell, stugor, vandrarhem, tält samt i egen båt i gästhamnen, vidare så erbjuder vi tre matkoncept med Wärdhuset i spetsen med prisbelönt kök, sjökrogen Framfickan vid gästhamnen samt Lanthandeln med sitt Café. Dagen är en viktig dag och vi ser att den växer år efter år och vi får möjlighet att visa nya besökare vår underbara skärgård samt mångfalden på Grinda, berättar Vd Jan Pfister.

Under lördagen kostar resor till Grinda med Waxholmsbolagets båtar 60 kr enkelresa för vuxna. Pensionärer och barn och unga upp till 19 år samt personer med färdtjänst åker gratis. Se bifogad Pdf för turlista och närmare information.

”En dag i skärgården” på Grinda är ett samarbete mellan, Skärgårdsstiftelsen, Sweboat, Waxholmsbolaget, Värmdö kommun, Grinda Wärdshus samt Grinda gård.

maj 22nd, 2015|

Dags att öva tilläggningar på Grinda

Nu är det dags att ge sig ut till Grinda för dig som vill öva tilläggningar vid brygga på ett säkert sätt.

I samarbete med Sweboat och Allt för sjön har Skärgårdstiftelsen sedan ett par år tillbaka gjort i ordning en övningsbrygga för dig som är ringrostig i början av säsongen eller precis köpt ny båt. Här kan du i lugn och ro öva stävtilläggningar, tilläggning vid Y-bom eller tilläggning längs med bryggnocken.

Välkommen ut! övningsbryggan ligger vid Hästholmssundet på södra Grinda.

april 19th, 2015|

Grinda vintervilar, vi öppnar åter upp den 2 april

Grinda har nu vinterstängt och öppnar upp Wärdshuset & Hotellet den 2 april. Planera in ditt möte med våren hos oss och boka in ett förmånligt påskpaket! Bokar du via onlinen , http://grinda.se/grinda/onlinebokning/, redan nu i januari/ februari så bjuder vi på 2 tim bastubad i vår bastflotte!

Boka tidig konferens? Ring 08-542 49 491 för att få ett förmånligt erbjudande med både fri bastu & lokal. Från 1333:-/ per person

Varmt välkomna!

januari 20th, 2015|